Historie

Op 20 mei 1961 werd door een aantal Alblasserdamse jongeren een vereniging opgericht met het doel om cultuur en vermaak te brengen voor hun leden. De avonden vonden aanvankelijk plaats in de Raadskelder, een vrij kleine ruimte. Hierdoor noemden zij hun vereniging “het Vestzaktheater”. In 1968 verhuisde de club naar de “Biggeltjesschool” en kreeg de naam “Biggelmee“, een samentrekking van Piggelmee en Biggeltjesschool. De Biggeltjesschool gad zijn naam te danken aan het feit dat de buitenmuren aangesmeerd waren met cement en biggels.

Op 19 oktober 1968 opende Burgemeester Vijgeboom het Vestzaktheater “Biggelmee” op de locatie West-Kinderdijk 375.

Begin 2017 werd het pand gesloten en werden de live-optredens voor Biggelmee (tijdelijk) voortgezet in het Trefpunt in Oud-Alblas. Vanaf februari dit jaar worden de activiteiten van Biggelmee georganiseerd in Het Wapen van Alblasserdam, Dam 24.

De Vereniging Vestzaktheater Biggelmee heeft als doel “het brengen van live muziek”. Biggelmee is bekend vanwege de gezellige avonden met live optredens van (amateur)bands. De live-optredens vinden zowel op zaterdagavond als zondagmiddag plaats.

Het logo

De tekening van het inmiddels wijd- en zijd bekende mannetje met zijn artistieke kapsel, baard en vele instrumenten is van oorsprong afkomstig van de Belgische artiest Kris Jakobs. Lang geleden gebruikte hij deze bij een optreden op ons podium. Omdat het toenmalige bestuur vond het zo’n leuke en toepasselijke tekening vond kregen zij toestemming van Kris om de tekening als logo te gebruiken.