Historie

Op 1 september 1964 werd door een aantal Alblasserdamse jongeren een sociëteit  opgericht met het doel om cultuur en vermaak te brengen voor hun leden. De avonden vonden aanvankelijk plaats in de Raadskelder, een vrij kleine ruimte. Hierdoor noemden zij hun sociëteit  “De Raadskelder”. In 1968 verhuisde de club naar de “Biggeltjesschool” en kreeg de naam “Vestzaktheater Biggelmee“. De Biggeltjesschool had zijn naam te danken aan het feit dat de buitenmuren aangesmeerd waren met cement en biggels.

Op 19 oktober 1968 opende Burgemeester Vijgeboom het Vestzaktheater “Biggelmee” op de locatie West-Kinderdijk 375.

Begin 2017 werd het pand gesloten en werden de live-optredens voor Biggelmee na enkele gastlokaties, sinds februari 2018 voortgezet bij het Wapen van Alblasserdam. Na ruim vijftig jaar zijn we weer terug op de Dam in Alblasserdam waar het begon. Als het een beetje meezit kunnen we op 1 september 2024 weer feesten, om dan het 60-jarig bestaan van de vereniging te vieren!

De Vereniging Vestzaktheater Biggelmee heeft als doel “het brengen van live muziek in een gezellige ongedwongen sfeer”. Biggelmee is bekend vanwege de gezellige avonden met live optredens van (amateur)bands die zowel op zaterdagavond als op zondagmiddag plaatsvinden.

Het logo

De tekening van het inmiddels wijd- en zijd bekende mannetje met zijn artistieke kapsel, baard en vele instrumenten is van oorsprong afkomstig van de Belgische artiest Kris Jakobs. Lang geleden gebruikte hij deze bij een optreden op ons podium. Omdat het toenmalige bestuur vond het zo’n leuke en toepasselijke tekening vond kregen zij toestemming van Kris om de tekening als logo te gebruiken.